NO VEUS CORRECTAMENT AQUEST MAIL? FES-HO AL TEU NAVEGADORNEWSLETTER NÚMERO 1 - 25 de FEBRER 2011


Comença la temporada 2011

La Colla Jove de Castellers de Sitges ha obert ja la temporada. Enguany, els assaigs han començat abans, el mes de febrer, aprofitant la presència de la Jove en la Trobada de Colles Castelleres realitzada el 30 de gener a Valls amb motiu de les festes Decennals. La colla ha optat per avançar les proves, amb la finalitat de treballar la canalla i els troncs i amb l’objectiu de recollir els resultats en el tram mig.

Els assaigs són els divendres entre les 20 i les 22 hores. La Tècnica i la Directiva han decidit aquest horari de vespre per als mesos d’hivern i primavera, per tal de facilitar l’assistència dels castellers i que puguin arribar a sopar a casa a una hora raonable. Aquests primers assaigs han tingut una resposta positiva, tant de gent com dels resultats que s’estan fent. La major part de proves estan encaminades als pisos superiors del tronc i al pom de dalt, però també s’ha avançat en la resta de parts del castell.

 

L’objectiu prioritari en aquest tram inicial de temporada és treballar intensament la canalla, ja que és una de les necessitats més accentuades. L’equip de canalla està realitzant, en aquesta línia, una bona tasca, tant en la recerca de nens i nenes nous com en la seva posterior posada a punt, en els assaigs específics de canalla (els dissabtes, de 18 a 20 hores), com en els generals de divendres.

Els tallers que es van fer al Parc de Nadal i les visites a esplais han permès l’entrada de nous nens que ja estan provant. Amb tot, i vista la necessitat de tenir nova canalla, la colla demana la implicació màxima de tothom per portar nens nous. Familiars, veïns, fills d’amics… tots els fronts han d’estar oberts en la recerca de nova canalla. Dels resultats que s’obtinguin aquests mesos, s’escriurà la trajectòria de la colla durant la temporada.

Assaig general. Divendres, de 20 a 22h.
Assaig de canalla. Dissabte, de 18 a 20h.

 


12 de març, actuació en un congrés

El proper dissabte 12 de març, dissabte següent a Carnaval, la Jove de Sitges actuarà en un congrés que es realitzarà a la Finca Mas Solers, a Sant Pere de Ribes (l’antic Casino). Es tracta d’una bona oportunitat per posar en pràctica les primeres proves realitzades als assaigs, així com fer pujar gent que habitualment no ho fa. L’actuació consistirà de dos castells i pilars i començarà puntualment a les 20.30 hores. Se sortirà en vehicles particulars dels llocs habituals de Sitges i Ribes a les 20 hores.
D’altra banda, divendres 4 i dissabte 5 no hi ha assaigs generals ni de canalla, amb motiu del Carnaval.

Les Decennals del Patrimoni de la Humanitat

 
 
El passat 30 de gener, la Jove de Sitges va actuar, conjuntament amb 56 colles més, en la Trobada de Colles Castelleres dels Països Catalans, organitzada a Valls en el marc de les festes Decennals en honor de la Mare de Déu de la Candela. Era el segon cop que la Jove actuava en aquesta tradicional exhibició, que reuneix totes les colles i que se celebra cada deu anys.

La Jove va fer un pilar de 4 a la plaça del Blat, que va ser parat a segons per Enrique Villanueva –casteller que, junt amb Josep Caballé, va assistir al primer assaig de la Jove, el 1992– i al terç per José Antonio Carrasco, el cap de colla que va portar la Jove als castells de 8. En l’actuació, es va realitzar el 4de6 amb l’agulla i es va cloure amb un altre pilar de 4, parat a segons pel cap de colla de la temporada passada, Marc Estrada. A continuació, els castellers de la colla van participar en un dinar multitudinari junt amb components d’altres colles.

Vegeu fotos de la diada

 

La Jove, protagonista a TDT Garraf

 

El programa “Mosaic d’entitats” de la TDT Garraf, la tevisió de la comarca, va estar dedicat el passat 23 de febrer a la Jove de Sitges. El programa, de mitja hora de durada, va incloure fragments d’entrevistes a diversos castellers de la colla, que van explicar algunes interioritats, records i retrats de la Jove de Sitges. El programa, que es repetirà diurant tota la setmana, es pot veure en aquest enllaç

 


Un llibre de castells s’inspira en la Jove de Sitges

 
 
El llibre Fer Pinya, de Jordi López Deltell i editat per Entramat (Empresa Activa, en versió castellana), ha agafat com a model el cas de la Colla Jove de Castellers de Sitges i la seva lluita, la tardor del 2009, per aconseguir la millor actuació de la seva història (amb el 4de8 descarregat i la torre de 7 carregada).

El llibre està considerat com la primera aplicació dels castells al management i relata una història d’un executiu en crisi que, a través d’una colla castellera, descobriex una sèrie de valors sensacionals per a aplicar tant a la seva vida professional com personal. La història succeix en un fictici Vilamar, un poble de la costa catalana que té una colla que es mou entre els castells de 7 i de 8.

Per a elaborar aquest llibre, el seu autor es va entrevistar amb dos components de la colla, Jordi Figueras i Santi Terraza, que el van assessorar en diferents aspectes socials i tècnics.

 


El calendari del 2011 ja és a punt

 

Dg. 30 de gener, 13h. Valls (Decennals). Amb totes les colles del país
Db. 12 de març, 20h. Ribes (Finca Mas Solers). Congrés
Dg. 27 de març, 12h. Barcelona. Amb els Castellers de Sants i els Castellers de Cornellà
Dg. 1 de maig, 12.30h. Sitges (Sant Jordi). Amb els Castellers de Sants i els Castellers d’Esplugues
Db. 7 de maig, 18.30h. Sants (Barcelona). Amb els Castellers de Sants i una altra colla
Db. 28 de maig, 18.30h. Manacor. Amb els Al·lots de Llevant i els Castellers de Mallorca
Db. 11 de juny, 18.30h. Reus. Amb els Xiquets de Reus i els Xiquets de Tarragona
Db. 25 de juny, 18.30h. Ribes. Amb els Xicots de Vilafranca i una altra colla
Dg. 10 de juliol, 12h. Sant Cugat. Amb els Castellers de Sant Cugat i una altra colla
Db. 23 de juliol, 18.30h. Sitges. Amb la Jove de Tarragona
Dv. 29 de juliol, 18.30. Vilafranca. Amb els Castellers de Vilafranca
Db. 20 d’agost, 19.30.h. Barcelona (Gràcia). Amb els Castellers de la Vila de Gràcia i la Muixeranga d’Algemesí
Dl. 23 d’agost, 18h. Sitges (Festa Major: Cap de la Vila)
Dm. 24 d’agost, 13h. Sitges (Festa Major: plaça de l’Ajuntament)
Dg. 28 d’agost, 18.30h. Sitges (Exhibició de Festa Major). Amb els Minyons de Terrassa i els Xiquets de Reus
Dg. 11 de setembre, 11h. Sitges. Ofrena Onze de Setembre
Dg. 11 de setembre, 18.30h. Les Roquetes. Amb els Castellers d’Esplugues i els Castellers de Castelldefels
Db. 17 de setembre, 18.30h. Esplugues. Amb els Castellers d’Esplugues i els Castellers de Cornellà
Dv. 23 de setembre, 13h. Sitges (Santa Tecla).
Db. 24 de setembre. 18.30h. Sitges (Exhibició de Santa Tecla). Amb la Joves de Valls i els Castellers de Sant Cugat
Dg. 2 d’octubre. 12h. Sants (Barcelona). Amb els Castellers de Sants i els Castellers de Terrassa
Dg. 16 d’octubre, 12h. Sagrada Família (Barcelona). Amb els Castellers de la Sagrada Família i els Castellers de Cornellà
Db. 22 d’octubre, 18h. XIX Diada de la Colla. Amb els Castellers de Vilafranca i els Castellers de Sants

 

Si no vol rebre aquest newsletter amb informació de la Jove de Sitges, només has d'enviar un mail prement sobre l'enllaç que apareix tot seguit: desapunta'm.

D’acord amb el que estableix la Llei Orgànica 15/1999 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Persaonl, els comuniquem que les seves dades han estat incorporades a un fitxer del que n’és titular i responsable Hydra Media Advertising S.L. Aquestes dades seran utilitzades només per a mantenir el contacte necessari per a les relacions comercials entre vostè i la nostra empresa, i per enviar-li la informació de la nostra companyia que pugui ser del nostre interès. Si desitja canviar o donar de baixa les seves dades del nostre arxiu, pot fer-ho per mail (comunicacio@jovedesitges.cat) o enviant una carta a Hydra Media Advertising, S.L. c/ Sant Honorat, 32, 08870 Sitges (Barcelona). Si no rebem notícies seves, entrendrem que està conforme amb el tractament de les seves dades.