NO VEUS CORRECTAMENT AQUEST MAIL? FES-HO AL TEU NAVEGADORNEWSLETTER NÚMERO 2 - 30 DE MARÇ DE 2011


La temporada ja és en marxa

La fase inicial de rodatge ja ha passat i la Jove encara ja l’inici real de la temporada. La colla havia d’actuar el passat 27 de març a Barcelona, on la Tècnica havia previst realitzar el primer castell de 7 de l’any, però la suspensió de l’exhibició a causa de la pluja provocarà que la primera actuació important de l’any sigui l’1 de maig: la diada de Sant Jordi que, enguany, a causa de la coincidència del Dia del Llibre amb Setmana Santa, s’ha traslladat a la setmana següent.

Els assaigs de la colla comencen ja a donar fruits i les estructures que es preparen al Palau evidencien els primers resultats. El passat divendres 25, es va alçar el primer castell de 6 net i es va plantar també el 4de6 amb l’agulla net fins aixecador, entre d’altres proves interessants. Es tracta de construccions que la Tècnica està treballant de cara a l’inici de campanya i en les quals ja s’han estrenat posicions noves.
Amb tot, la principal atenció continua dirigida al pom de dalt, així com el pis de quints. Els nous nens i nenes que han entrat a la colla en les darreres setmanes encara estan treballant amb la intenció de poder pujar als castells en els propers mesos. Per aquest motiu, la tasca que realitza l’equip de canalla és de gran importància i requereix la col·laboració de tots els castellers, especialment en els assaigs de dissabte a la tarda. El 26 d’abril començaran els assaigs de dimarts, destinats especialment a canalla, quints i torre, però oberts a tothom.

Assaig general. Divendres, de 20 a 22h.
Assaig de canalla. Dissabte, de 18 a 20h.


La colla viatjarà a Mallorca

 
El cap de setmana del 27 al 29 de maig, la Jove de Sitges viatjarà a Manacor (Mallorca), convidats per la colla local, els Al·lots de Llevant. En les properes setmanes, la Junta obrirà el termini d’inscripcions per assistir a aquest viatge, que estarà obert també a simpatitzants i acompayants. L’expedició de la colla s’hi desplaçarà en vaixell des del port de Barcelona. L’actuació amb les dues colles illenques serà dissabte 28 a la tarda. Serà la segona vegada que la Jove viatja a Mallorca, després del desplaçament que ja va fer el 2007.

‘Fer pinya’ es presenta a Sitges el 2 d’abril

 
 
El proper dissabte 2 d’abril, a les 19.30 hores, el Palau del Rei Moro (carrer d’en Bosc, 10) acollirà la presentació del llibre Fer pinya, de Jordi López Daltell i editat per Entramat. Es tracta d’un interessant llibre que narra una història d’un executiu en crisi que, gràcies a un amic casteller, descobreix la màgia que es viu en una colla castellera. Al llarg de la història, el protagonista viu diferents episodis, comuns en el funcionament d’una colla castellera, que els considera vàlids per aplicar en l’empresa i la vida personal.
López Daltell, consultor i autor d’altres llibres de management, es va inspirar, precisament, en la Jove de Sitges per a elaborar aquest llibre. En la història, es narra el procés d’una colla, de nom i població fictícia, per aconseguir la torre de 7 i el 4de8.

Vegeu el vídeo de Fer pinya

 

Jornada d’activitats amb karts

 

La comissió d’Activitats de la Jove ha preparat una sortida en kart per al proper dissabte 9 d’abril. La sessió es realitzarà a Karting Penedès, a Vilafranca, on tots els assistents tindran la possibilitat de sentir-se pilots de primera categoria, si més no durant unes hores. Els interessats a participar, cal que contactin amb Jordi Paretas: activitatsjove@gmail.com

 


Assemblea de la Coordinadora

 

La Jove de Sitges va assistir el passat dissabte 26 de març a l’assemblea anual de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC), celebrada a Tarragona, i que va escollir Anna Guasch, en representació de la Jove de Tarragona, com a nova presidenta. L’assemblea havia despertat un interès especial, a causa del debat sobre la possibilitat de portar publicitat a les camises castelleres. Aquest va ser el punt estrella de l’assemblea, però no pas l’únic important. La fórmula escollida per a la votació va ser ratificar el conveni que la CCCC, Televisió de Catalunya i Cerveses Damm van signar el 2009 i que estableix que aquesta firma no pot inserir el seu logo a les camises de les colles. El conveni està vigent fin el 2012, quan, de fet, es debatrà la possibilitat real de la publicitat a les camises.

L’assemblea va aprovar altres punts, com la recomanació del casc de dosos per a totes les colles, ja que després de dos anys d’estudi i proves s’ha demostrat la seva eficàcia; aconsellar la utilització de terres atenuants en els patis d’assaig (com el que la Jove va instal·lar ara fa tres anys), el compromís de la condició amateur i no lucrativa de les colles i la limitació que hi hagi canvis de colla en menors de 14 anys sense l’acord explícit de les dues colles en qüestió.

 

Si no vol rebre aquest newsletter amb informació de la Jove de Sitges, només has d'enviar un mail prement sobre l'enllaç que apareix tot seguit: desapunta'm.

D’acord amb el que estableix la Llei Orgànica 15/1999 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Persaonl, els comuniquem que les seves dades han estat incorporades a un fitxer del que n’és titular i responsable Hydra Media Advertising S.L. Aquestes dades seran utilitzades només per a mantenir el contacte necessari per a les relacions comercials entre vostè i la nostra empresa, i per enviar-li la informació de la nostra companyia que pugui ser del nostre interès. Si desitja canviar o donar de baixa les seves dades del nostre arxiu, pot fer-ho per mail (comunicacio@jovedesitges.cat) o enviant una carta a Hydra Media Advertising, S.L. c/ Sant Honorat, 32, 08870 Sitges (Barcelona). Si no rebem notícies seves, entrendrem que està conforme amb el tractament de les seves dades.