NO VEUS CORRECTAMENT AQUEST MAIL? FES-HO AL TEU NAVEGADORNEWSLETTER NÚMERO 3- 27 d'abril DE 2011


Diumenge, primer compromís de l’any

La Colla Jove de Castellers de Sitges afronta diumenge la primera exhibició castellera convencional de l’any. Al Cap de la Vila, i amb els Castellers de Sants i els Castellers d’Esplugues com a colles convidades, la colla de color vi té el seu primer compromís de l’any. La Jove ha realitzat en les darreres setmanes proves del 3 i el 4de7, així com del 4de7 amb l’agulla. Amb tot, la Tècnica no decidirà els castells que durà a plaça fins després de l’assaig de divendres al vespre.

L’actuació de diumenge –amb motiu de Sant Jordi, tot i que ajornada set dies per coincidir amb Setmana Santa– és la primera de l’any de manera convencional, si bé serà la quarta ocasió enguany que els castellers es posin la camisa de color vi. L’exhibició de les Decennals a Valls, un congrés el mes de març i els dos castells alçats per a una campanya promocional, el passat 16 d’abril, han servit per escalfar motors en aquest començament de temporada.

Encara és prematur per a que el treball realitzat fins ara als assaigs doni els seus fruits. Des de la Tècnica s’insisteix a remarcar que “encara hi ha molta feina a fer, especialment amb la canalla, part de la qual és nova o estrena posicions, però també a troncs i pinyes”. Per aquest motiu, el més important en aquest inici de temporada, més que els resultats a les actuacions, és l’evolució que es registri setmana rere setmana.

Dissabte de la setmana vinent, 7 de maig, la Jove tornarà a actuar, en aquest cas, a Sants (Barcelona), en una altra actuació de castells de 7, que permetrà també avançar en la planificació tècnica.

L’actuació al Cap de la Vila, aquest diumenge 1, serà les 12.30 hores. El lloc i hora de cita dels castellers és a la confluència dels carrers Sant Francesc i Espalter, a les 12 hores. Posteriorment a l’actuació, les tres colles celebraran un dinar al Palau del Rei Moro.


Per obrir boca: un castell a la platja

El passat 16 d’abril, la Jove va ser protagonista d’un castell i una fotografia especial i en un lloc significatiu, com és a la mateixa platja, gairebé a tocar del mar. La Jove va alçar un 4de7 per a una campanya de promoció que es donarà a conèixer en els propers dies.

La Jove va reunir 120 persones per alçar aquesta construcció. El 4de7 es va plantar a pocs metres del mar. Tot i la baixada del terreny i tractant-se del primer castell de 7 de l’any, la construcció es va mostrar ferma i executada amb plena correcció. Per exigències del guió, l’enxaneta va estar 15 segons realitzant l’aleta.

Abans del 4de7, i per escalfar motors, la colla va realitzar un 4de6 amb l’agulla en la qual es va estrenar una aixecadora nova. Dos pilars de 4 van cloure l’exhibició, que va despertar l’atenció dels centenars de persones que en aquella hora de la tarda omplien el passeig de la Ribera.

El viatge a Mallorca ja és a punt

 

El programa per al viatge a Mallorca, el cap de setmana del 27 i el 29 de maig amb motiu de l’actuació a Manacor, ja és a punt. La Directiva ja ha elaborat el pla de viatge, que és obert tant als castellers com simpatitzants i acompanyants. Una oportunitat única per a passar un fantàstic cap de setmana a Mallorca.
Programa:

- Divendres 27 de Maig:
23h sortida del Port de Barcelona

- Dissabte 28 de Maig:
7h arribada a Palma desplaçament en tren a Manacor
8h arribada al Pavelló de Manacor descans fins l'hora de dinar
14h Dinar al Pavelló
18h Actuació a Manacor
21h Sopar
23h Festa o a dormir

-Diumenge 29 de Maig
11h Esmorzar
13h arribada a Palma de Mallorca i jornada de Turisme per la ciutat o de relax a les platges de Palma
23h Sortida del Port de Palma

- Dilluns 30 de Maig
7h arribada a Barcelona i a treballar o a estudiar

El preu total del viatge per als castellers és de 80€ en butaca o 100€ en camarot de 4 persones. Castellers menors d'edat: 50€. Canalla gratis. Acompanyants 90€ en butaca i 110€ en camarot de 4 persones.
Per als qui prefereixin anar-hi amb avió: Viatges Sitges (Marquès de Montroig, 21 pregunteu per Lourdes); hi ha vols per 150€, Telf. 938949926
Per als qui vulguin dormir en hotel (Hotel Ca'n Guixa) hi ha un suplement de 28€ i haureu d’avisar abans del 9 de maig per accedir a les places reservades per la colla, individualment cadascú pot reservar on vulgui.
Important: apuntar-se abans del 16 de maig a través de l'email president@jovedesitges.cat o als assaigs dels divendres 29/04, 6/05, 13/05 a les 20h.
 

Una pintura de la Jove, a l’exposició de Baijet Achón

 
 

L’exposició del pintor sitgetà Jordi Baijet Achón, que es realitza aquests dies a l’Hotel Meliá Gran Sitges, presenta una aquarel·la que té com a protagonista a la Jove de Sitges. Es tracta d’un 4de7 alçat al Baluard, que mostra també les banderes de Sitges i de Catalunya. La pintura va ser cedida pel seu autor a la colla fa tres anys i, des d’aleshores, està instal·lada en una de les sales del Palau de major afluència. Amb motiu de l’exposició, el quadre s’exhibeix junt amb altres pintures de Baijet Achón.

 


Jordi López Daltell presenta el seu llibre al Palau

 

El passat 2 d’abril, el consultor Jordi López Daltell va presentar al Palau del Rei Moro el llibre Fer Pinya (Entramat, 2011), que relata el cas d’un executiu en crisi que descobreix, gràcies a un amic casteller, els valors de les colles i la seva aplicació tant per al món de l’empresa com per a les experiències personals. López Daltell va explicar que es va inspirar en el cas de la Jove de Sitges, quan a finals de la temporada del 2009 es va programar fer el 4de8 i la torre de 7 i el camí i esforços que va dur a la colla per assolir aquest èxit. Una trentena de persones van assistir a la presentació, que va incloure un interessant diàleg entre l’autor i alguns dels assistents. Dani Farrerons i Santi Terraza van presentar l’obra i l’autor.

 

Programa d’activitats

La Comissió d’Activitats de la colla ja té a punt el programa per al 2011. La Directiva ha planificat diferents activitats de signe divers, si bé, a mida que avanci la temporada, se n’hi poden incloure d’altres.
Dg 1 de maig. Dinar al Palau a l’acabar l’actuació
Dg 8 de maig. Partit de futbol sala culers vs pericos
Dv 20 de maig, a les 15 hores. Taller a l’Escola Pia
Dv 27 de maig. Viatge a Manacor (Mallorca). Arribada: dilluns a les 7 hores del matí
Db 18 juny. Paintball i dinar al Palau
Db 18 juny, a les 18 hores. Assaig públic davant la Biblioteca Manuel de Pedrolo de Ribes
Dm 21 juny. Pilar d’homenatge a la pizzeria Cap de la Vila
Db 16 de juliol. Excursió canalla Parc aquàtic
Db 23 de juliol a la nit. Festa Jove
Dg 1 d’agost. Esports Jove: vòlei, bàsquet, rugbi platja, etc.
Db 8 i Dg 9 d’octubre. Acampada i pujada al Pedraforca
Db 29 d’octubre. Sopar Fi de temporada
Dg 6 de novembre. Castanyada Jove

 

Si no vol rebre aquest newsletter amb informació de la Jove de Sitges, només has d'enviar un mail prement sobre l'enllaç que apareix tot seguit: desapunta'm.

D’acord amb el que estableix la Llei Orgànica 15/1999 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Persaonl, els comuniquem que les seves dades han estat incorporades a un fitxer del que n’és titular i responsable Hydra Media Advertising S.L. Aquestes dades seran utilitzades només per a mantenir el contacte necessari per a les relacions comercials entre vostè i la nostra empresa, i per enviar-li la informació de la nostra companyia que pugui ser del nostre interès. Si desitja canviar o donar de baixa les seves dades del nostre arxiu, pot fer-ho per mail (comunicacio@jovedesitges.cat) o enviant una carta a Hydra Media Advertising, S.L. c/ Sant Honorat, 32, 08870 Sitges (Barcelona). Si no rebem notícies seves, entrendrem que està conforme amb el tractament de les seves dades.