5

NO VEUS CORRECTAMENT AQUEST MAIL? FES-HO AL TEU NAVEGADORNEWSLETTER NÚMERO 5 - 9 DE MAIG DE 2011


Objectiu: preparar la canalla
Assajar els nens i nenes nous condicionarà el desenvolupament de la temporada
 
Preparar la nova canalla que ha entrat en els darrers mesos a la colla és un dels objectius prioritaris que s’ha marcat la Tècnica. Des que es van posar en funcionament els tallers de canalla el mes de gener, la Jove ha rebut la incorporació d’una desena de nens i nenes per a totes les posicions. El repte ara és aconseguir que aquesta canalla estigui en condicions de pujar als castells.
Per aquest motiu, la colla ha previst intensificar els assaigs de canalla i, sobretot, demanar la participació i presència de castellers en aquestes proves, ja que sense aquesta resposta no es podran obtenir els resultats desitjats. Tot i el bon nombre de nens i nenes que han entrat a la colla en aquests quatre mesos, ara el que es necessita és que els assaigs de canalla puguin ser el màxim de profitosos possibles. En aquest sentit, es va expresara el cap de colla, Santi Terraza, a la colla divendres passat, un cop acabat l’assaig.
La Tècnica té programats encara dos tallers de canalla els dissabtes 14 i 21 de maig, entre les 18 i les 20 hores al Palau del Rei Moro, en el qual s’hauran de dur a terme proves intenses per als nous nens i nenes. Dimarts 17 de maig començaran els assaigs de dimarts, que seran de 20 a 21.30 hores. Aquests assaigs són obertes a tothom; les proves que es prioritzaran seran les de canalla, torre, pilar i quints.

Assaigs:
Divendres, de 20 a 22 hores
Dimarts, de 20 a 21.30 hores (a partir del 17 de maig)
Taller de canalla: dissabtes 14 i 21 de maig, de 18 a 20 hores


Bones proves a Sants

 

L’actuació de dissabte passat a Sants va tenir dues cares: la positiva va ser les bones proves en els pisos superiors, mentre que la negativa va ser que només es van fer castells de 6, si bé estava previst fer-ne de 7, a causa de les baixes (el 4 no va entrar per pinya i el 3 no va entrar per tronc). La Jove va fer el 3de6 amb l’agulla, el 3de6 per sota i el 4de6, a més de dos pilars de 4 de cloenda (i un inicial de salutació).

Els tres castells van estar plegats d’estrenes: en el 3de6 amb l’agulla es va estrenar una enxaneta (la Júlia Villellas) i dos segons (l’Hicham, exenxaneta i dos del primer 4de8, i el Diego, nou a la colla enguany). Al 3de6 per sota, la Júlia va tornar a fer d’enxaneta, mentre que les tres terços són les futuribles quarts del castell amb un pis més. Al 4de6 es va estrenar un dos nou, David Villellas, que va fer el seu primer castell amb la camisa de color vi. En un dels pilars de 4 de cloenda es va estrenar Ouassim com a enxaneta.

Acabada l’actuació, la Jove i els Castellers de Sants van fer un 4de7 de germanor, en el qual cada colla va posar dues rengles. L’aixecadora va ser la petita Valentina, que la setmana passada es va estrenar als castells de 7. La bona relació entre les dues colles, tant a nivell institucional com personal, va motivar la realització d’aquest castell de germanor, el segon que realitza la colla en la seva història (l’anterior va ser amb els Castellers de Vilafranca a Vilobí del Penedès el 1997).

Vegeu les fotos de l’actuació:

 

La Jove, protagonista del cupó de l'ONCE

 
 
El cupó de l’Organització Nacional dels Cecs d’Espanya (ONCE), d’avui diluns 9 de maig, té a la Jove de Sitges com a protagonista. El cupó està dedicat als castells amb motiu de la consecució de la distinció “Patrimoni Immaterial de la Humanitat”, concedida per la Unesco el passat 16 de novembre. Per il·lustrar aquest cupó commemoratiu la imatge triada ha estat el primer 4de8 que la Jove va fer el 24 de setembre de 2006 al Cap de la Vila.

 

 

Gran impacte de la foto de ‘La Vanguardia’

 
 

La fotografia del 4de7 que va realitzar la Colla Jove de Castellers de Sitges el passat 16 d’abril a la platja per a saludar l’aparició de La Vanguardia en català ha tingut un notable impacte. La seva espectacularitat i bellesa plàstica (gràcies a l’habilitat del reconegut fotògraf Pedro Madueño) i el fet que La Vanguardia sigui el diari de major tirada a Catalunya han facilitat aquesta projecció. De fet, ahir diumenge 8 de maig, el mateix diari va publicar la fotografia a pàgina sencera (vegeu imatge del costat) agraint als lectors la bona recbuda de l’edició en català.

 

Darrers dies per apuntar-se a Mallorca

 

Els interessats a apuntar-s’hi al viatge a Manacor (Mallorca), que la colla farà el cap de setmana del 27 i 29 de maig, han de fer-ho abans del proper dissabte 14 de maig (a l’assaig o al correu president@jovedesitges.cat. El viatge és obert a acompanyants i simpatitzants. La colla, juntament amb els amfitrions, els Al·lots de Llevant, han preparat diverses activitats culturals i d’oci durant el cap de setmana.

 

Els culers s’imposen al derbi casteller

 

El partit disputat ahir entre components de la Jove seguidors del FC Barcelona i del RCD Espanyol es va decantar a favor dels blaugranes per 3 a 1. El matx es va disputar a la pista esportiva del CEIP Esteve Barrachina, coincidint amb el partit de Primera Divisió entre els dos equips.

 

 

Si no vol rebre aquest newsletter amb informació de la Jove de Sitges, només has d'enviar un mail prement sobre l'enllaç que apareix tot seguit: desapunta'm.

D’acord amb el que estableix la Llei Orgànica 15/1999 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Persaonl, els comuniquem que les seves dades han estat incorporades a un fitxer del que n’és titular i responsable Hydra Media Advertising S.L. Aquestes dades seran utilitzades només per a mantenir el contacte necessari per a les relacions comercials entre vostè i la nostra empresa, i per enviar-li la informació de la nostra companyia que pugui ser del nostre interès. Si desitja canviar o donar de baixa les seves dades del nostre arxiu, pot fer-ho per mail (comunicacio@jovedesitges.cat) o enviant una carta a Hydra Media Advertising, S.L. c/ Sant Honorat, 32, 08870 Sitges (Barcelona). Si no rebem notícies seves, entrendrem que està conforme amb el tractament de les seves dades.