NO VEUS CORRECTAMENT AQUEST MAIL? FES-HO AL TEU NAVEGADORNEWSLETTER NÚMERO 7 - 27 DE JUNY DE 2011


Ribes s’ho mereixia

La Jove firma la millor actuació a Ribes amb el 5de7, 4de7a, 3de7a i pilar de 5

Un pas endavant important. La Jove de Sitges va treure la casta dissabte passat a Ribes, en l’actuació de Festa Major, i va realitzar la millor actuació que ha fet mai en aquest poble en els seus 18 anys d’història. El 5de7, el 4de7 amb l’agulla i el 3de7 amb l’agulla suposen un molt bon resultat, completat amb l’estrena d’una enxaneta, una aixecadora i una quart nova.

La Tècnica de la colla s’havia plantejat l’actuació de Ribes com una cita d’alt compromís. Per aquest motiu, havia plantejat dur tres castells dels coneguts com de 7 i mig, que la Jove només havia alçat junts en una mateixa actuació (a la Diada de la Colla del 2008). Tot i que la data no acompanyava per a grans projectes (pont, Corpus, Patum…), la pinya de color vi va ser notablement ampla i compacta per a sortir de 5de7. El castell es va resoldre correctament. La rengla va quedar un pèl lluny de les altres dues de la part del tres, però l’experiència dels seus castellers va fer que s’executés sense cap problema. El castell va ser especialment celebrat, ja que a més del primer 5de7 de l’any, estrenava una aixecadora, mentre l’enxaneta, també nova d’aquest any, estrenava posició (en les anterioirs actuacions havia fet d’aixecadora). La dos de la rengla també va estrenar castell, ja que va fer els seus primers castells de 7 en l’anterior exhibició.

En segona ronda es va plantar el 4de7 amb l’agulla, que, com ja es va veure a Sant Jordi, es va mostrar perfecte, sense la pèrdua de posició que en altres ocasions generava aquest castell al pis de segons. El castell va ser ràpid i bonic. També en aquest castell es va estrenar una castellera, en aquest cas, una quart. En última ronda, la Jove va realitzar el 3de7 amb l’agulla, que també es va resoldre sense cap contratemps i amb seguretat. El pilar de 5 de cloenda va culminar una gran actuació per tractar-se d’inicis de temporada. De fet, és la setena millor actuació en la història de la colla.

Com és habitual en totes les actuacions a Ribes, la Jove va tancar l’exhibició amb dos pilars de 4, en els quals tota la canalla (una dotzena de nens i nenes) van pujar al balcó. Es tracta d’una forma de posar de manifest que els de color vi són la colla local a Ribes, gràcies al gran nombre de components d’aquesta població. Junt amb la Jove van actuar els Xicots de Vilafranca (5de7, id4de7a, 3de7, 4de7, pde5) i els Minyons de l’Arboç (4de7, 3de7, 5de6, pde5).

Vídeo resum de l’actuació realitzat per la família Puertas

Fotos de l’actuació (Lambert Garcia i família Puertas):

Nous objectius

Acabada l’actuació de Ribes, i amb tota la gamma de castells bàsics i mitjans de 7 assolits, el cap de colla, Santi Terraza, va anunciar que la Jove treballarà intensament en les properes setmanes el 4de8 (a més d’altres castells com el 3de7 per sota i la torre de 7). De fet, a l’assaig de divendres passat, ja es va alçar el 4de7 net fins a dosos i en cada assaig es realitzen treballs amb quarts i quints. De l’evolució dels propers assaigs es podrà establir una data per a portar el castell a plaça.

Aquesta setmana no hi ha assaigs

  Després de l’actuació de Ribes, que suposa el final del primer tram de la temporada, la Jove fa vacances aquesta stemana. És a dir, no hi haurà assaigs ni dimarts 28 (vigília de Sant Pere) ni divendres 1 (Correfoc de les Cases Noves).
Els assaigs es reprendran a tota màquina dimarts 5, ja que el mes de juliol es preveu intens, amb tres actuacions: Sant Cugat (diumenge 10, a les 19 hores), Sitges (dissabte 23, a les 19 hores) i Vilafranca (dissabte 30, a les 19.30 hores).

Nous horaris d’assaig

 

Amb la represa dels assaigs, el 5 de juliol, la Jove modifica lleugerament els horaris: els dimarts es mantenen de 20 h a 21.30 hores, mentre que els divendres seran la canalla a les 20.30 hores i els adults a les 21 hores. L’assaig finalitzarà a les 23 hores.

Sessió de castells amb co-meetings

 

El proper dijous 21 de juliol, a les 20.30 hores, el Palau del Rei Moro acull una sessió de co-meetings que té com a tema central els castells i el treball en grup. La iniciatiova està organitzada per Co-creations, amb la col·laboració de la Colla Jove de Castellers de Sitges.
Co-meetings són trobades d’emprenedors, que giren entorn un tema central introduït per un expert i que busca la participació dels assistents. En aquest cas, a més de representants de la colla, hi prendrà part Jordi López Daltell, autor del llibre Fer pinya (Entramat, 2011), basat precisament en una experiència de la Jove de Sitges. A continuació, els participants realitzaran la pinya d’un castell. La sessió s’ha organitzat dos dies abans de l’actuació que la colla farà el 23 al Cap de la Vila i constitueix una excel·lent oportunitat per a que noves persones entrin a la Jove a fer castells.

 

 

Si no vol rebre aquest newsletter amb informació de la Jove de Sitges, només has d'enviar un mail prement sobre l'enllaç que apareix tot seguit: desapunta'm.

D’acord amb el que estableix la Llei Orgànica 15/1999 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Persaonl, els comuniquem que les seves dades han estat incorporades a un fitxer del que n’és titular i responsable Hydra Media Advertising S.L. Aquestes dades seran utilitzades només per a mantenir el contacte necessari per a les relacions comercials entre vostè i la nostra empresa, i per enviar-li la informació de la nostra companyia que pugui ser del nostre interès. Si desitja canviar o donar de baixa les seves dades del nostre arxiu, pot fer-ho per mail (comunicacio@jovedesitges.cat) o enviant una carta a Hydra Media Advertising, S.L. c/ Sant Honorat, 32, 08870 Sitges (Barcelona). Si no rebem notícies seves, entrendrem que està conforme amb el tractament de les seves dades.