NO VEUS CORRECTAMENT AQUEST MAIL? FES-HO AL TEU NAVEGADORNEWSLETTER NÚMERO 9 - 4 D'AGOST DE 2011


Primera meitat: objectius complerts

Divuit castells de 7 i estrena de set nens nous en els primers mesos de temporada


Les darreres actuacions a Sitges i Vilafranca, on la Colla Jove de Castellers de Sitges ha alçat tres castells de 7 en cadascuna d’elles, han culminat la primera meitat de la temporada. Els resultats han estat satisfactoris pels castells fets, però sobretot per l’estrena d’enxanetes, aixecadors i dosos, un pas que era absolutament imprescindible per a plentejar qualsevol repte aquesta temporada.

La Jove tanca la primera meitat de la campanya amb uns números realment bons: ha alçat divuit castells de 7, tots descarregats: 5de7 (dos), 4de7 amb l’agulla (tres), 3de7 amb l’agulla (tres), 3de7 (quatre) i 4de7 (sis).

Tot i això, però, la dada més important d’aquests primers mesos ha estat l’estrena de nova canalla. Cinc nenes noves (Valentina, Joana, Gisela, Estel i Alba) s’han estrenat en castells de 7 (mai abans n’havien fet cap). Una altra ha estrenat posició (Júlia) i dos més s’han estrenat en castells de 6 (David i Martina). En l’agenda de l’equip de canalla figuren Ariadna i Ouassim per a estrenar-se, i Celeste i Carla, totes dues exenxanetes, per a baixar a dosos.

Resolts els objectius immediats de canalla, l’aposta principal ara –sense abandonar la tasca amb els més petits– està en els pisos de tronc i pinya. Per aquest motiu, als assaigs del mes d’agost s’intensificaran aquestes posicions.

La primera setmana d’agost no hi ha assaigs. L’activitat torna dimarts 9. Els assaigs són dimarts (de 20 a 22 hores) i divendres (de 21 a 23 hores).

Camí dels castells de 8

 
La fita de la Jove, superat l’equador de la temporada, es fixa en els castells de 8, amb la intenció de portar-lo a plaça enguany. El 4de8 figura com el gran objectiu de la campanya. Durant les properes setmanes, el repte principal serà treballar un equip de quarts conjuntat, que treballin tots a una. A més del 4de8, la Jove també assaja el 3de7 per sota, en aquest cas, amb un tronc més lleuger que altres anys. L’estrena de tot el pom de dalt fa que la torre de 7 difícilment pugui ser plantejada aquest any, però sí que es podrà abordar amb garanties l’any vinent.

La propera actuació de la Jove serà dissabte 20 a la tarda a Gràcia (Barcelona). Serà la darrera cita abans de la Festa Major. El dia 22, com és habitual, el Palau del Rei Moro acollirà l’assaig obert de la colla, on els sitgetans podran participar obertament.

Inaugurat el nou arxiu de la Colla

 
 
La Colla Jove de Castellers de Sitges va inaugurar el passat dijous 28 el seu arxiu. Es tracta d’una sala ubicada al Palau del Rei Moro que acull la documentació dels divuit primers anys d’història de la colla, així com material de consulta general del món casteller. L’alcalde de Sitges, Miquel Forns, i el president de la colla, Quique Costea, van inaugurar la nova iniciativa, coordinada per Jordi Dólera i Nando Blasco. Forns va felicitar la colla per aquesta tasca i va encoratjar els castellers a mantenir l’esperit que els caracteritza “tant en actes i iniciatives com aquesta, com assajant i duent a plaça bons castells”.

L’arxiu recull material intern, fotografies, elements de difusió (cartells, tríptics), publicacions, trofeus i altres records que la Jove ha acumulat des dels seus inicis. També reuneix publicacions i informació general del món casteller. Els interessats en accedir a la seva consulta, poden adreçar-se a la secretaria de la colla.

Anb motiu de la inauguració, el pati del Palau va acollir una interessant xerrada sobre els orígens de la Jove, ara fa prop de vint anys. Ricard Baqués, Òscar Farrerons i Tito Suárez, moderats per Jordi Dólera, van explicar vivències, records i experiències viscudes.

Exposició castellera al Retiro

 

La Colla, conjuntament amb la Societat Recreativa El Retiro, organitza l’exposició “El fet casteller a Sitges”. La mostra –coordinada per Jordi Dólera, Josep Maria Figueres i Laura Gómez– es podrà veure al Cafè de l’Art del Retiro durant les properes setmanes. La inauguració serà diumenge 14 a les 20 hores.

L’exposició està dividida en tres àmbits: la condició de Sitges com a plaça castellera, els Castellers de Sitges (1971-1987) i la Jove (Des del 1993 fins els nostres dies). Amb aquesta mostra, la Jove vol retre record a l’antiga colla dels Castellers de Sitges, amb motiu dels 40 anys de la seva fundació i projectar el flamant arxiu de la colla.

Calendari d’agost

 

Dissabte 20, a les 20 hores. Actuació a Gràcia. Amb els Castellers de la Vila de Gràcia
Dilluns 22, a les 20 hores. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro
Dimarts 23, a les 18 hores. Actuació de la Vigília. Al Cap de la Vila
Dimecres 24, a les 12.30 hores. Actuació de Sortida d’Ofici. A la plaça de l’Ajuntament
Dissabte 27, a les 18.30 hores. Exhibició de Festa Major. Amb els Minyons de Terrassa i els Xiquets de Reus

Assaigs: dimarts a les 20 hores i divendres a les 21 hores. Al Palau del Rei Moro

 

Si no vol rebre aquest newsletter amb informació de la Jove de Sitges, només has d'enviar un mail prement sobre l'enllaç que apareix tot seguit: desapunta'm.

D’acord amb el que estableix la Llei Orgànica 15/1999 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Persaonl, els comuniquem que les seves dades han estat incorporades a un fitxer del que n’és titular i responsable Hydra Media Advertising S.L. Aquestes dades seran utilitzades només per a mantenir el contacte necessari per a les relacions comercials entre vostè i la nostra empresa, i per enviar-li la informació de la nostra companyia que pugui ser del nostre interès. Si desitja canviar o donar de baixa les seves dades del nostre arxiu, pot fer-ho per mail (comunicacio@jovedesitges.cat) o enviant una carta a Hydra Media Advertising, S.L. c/ Sant Honorat, 32, 08870 Sitges (Barcelona). Si no rebem notícies seves, entrendrem que està conforme amb el tractament de les seves dades.