NO VEUS CORRECTAMENT AQUEST MAIL? FES-HO AL TEU NAVEGADORNEWSLETTER NÚMERO 10 - 19 D'AGOST DE 2011


És Festa Major, és temps de castells

La Jove participa amb intensitat en la Festa gran i assaja noves estructures

 
Ja és pràcticament aquí la Festa Major. I, com no pot ser d’una altra manera, la Jove es disposa a celebrar-la com es mereix. Assaigs i actuacions formen part del programa oficial i ressalten que els castells formen part activa de l’adn de la nostra Festa. Enguany, la Festa Major té un punt de commemoració afegida: els 40 anys de la fundació dels antics Castellers de Sitges, i per aquest motiu, la Jove ha volgut recordar aquesta data amb l’exposició “El fet casteller a Sitges”.

La Jove, com és habitual en els darrers anys, comença la Festa Major el dia 22, amb l’assaig popular que se celebararà al Palau a partir de les 20 hores i en el qual es preveu la participació i la presència de molts sitgetans, que poden veure –i posar-s’hi– les diferents proves que preparen els de color vi. La Jove treballarà en aquest assaig el 4de8, el 3de7 per sota, els castells de la gamma mitja de 7 (5, 4 amb l’agulla i 3 amb l’agulla) i el 7de7, una construcció creada recentment que algunes colles grans ja han dut a plaça i que els de color vi es plantegen executar-la si reuneixen un nombre suficient de camises. En acabat l’assaig, hi haurà pica-pica per a tothom.

El dia 23 a les 18 hores, al Cap de la Vila es durà a terme la primera actuació de Festa Major, en la qual la Tècnica ha previst realitzar per primer cop en aquesta diada una construcció superior al 3de7. L’endemà, la Jove actuarà a la Sortida d’Ofici, on també preveu fer castells de 7.

L’exhibició amb les colles convidades (Minyons de Terrassa i Xiquets de Reus) serà dissabte 27 a les 18.30 hores a la plaça de l’Ajuntament. El dia abans, la colla haurà fet el darrer assaig abans d’aquesta cita, a partir de les 21.30 hores, al Palau del Rei Moro. Es tracta també d’un assaig on fer proves importants.

La colla es planta a la Festa Major després d’haver signat una de les millors primeres meitats de temporada en resultats i efectivitat (divuit castells de 7, dels quals vuit són de la gama alta, tots descarregats). A més, aquests mesos han permès l’estrena de cinc nens nous a castells de 7 i dos a construccions de 6.

Dissabte 20, actuació a Gràcia

Dissabte 20, a les 20 hores, la Jove actuarà a Gràcia, on han estat convidadada a la Festa Major d’aquest barri barceloní. L’actuació serà junt amb la colla local i després del pilar caminant que fa aquesta agrupació. L’organització ha previst que sigui una actuació ràpida, per tal que el bus sigui abans de les 22.30 hores tornat a Sitges i, aquells que ho desitgin, puguin assistir al pregó de Festa Major.

Inaugurada la mostra ‘El fet casteller a Sitges’

 
 
L’exposició “El fet casteller a Sitges” es pot veure a la Societat Recreativa El Retiro fins el proper 25 de setembre. El passat diumenge, la mostra va ser inaugurada per l’alcalde de la vila, Miquel Forns, que va encoratjar la colla a mantenir la seva aposta per la difusió dels castells. En l’acte inagural també va intervenir el president del Retiro, Antoni Sella, i Josep Maria Figueras, que, junt amb Laura Gómez i Jordi Dólera, ha coordinat la mostra.
L’exposició està dividida en tres àmbits: la condició de Sitges com a plaça castellera (orígens i actuació d’altres colles a la vila), els Castellers de Sitges (1971-1987) i la Jove (des del 1993 fins els nostres dies). A la mostra es poden veure fotografies, objectes i detalls de la Jove i de l’antiga colla dels Castellers de Sitges. La documentació mostrada forma part del flamant Arxiu de la Colla Jove de Castellers de Sitges i d’arxius de diferents famílies d’antics components de la colla de la camisa blava.

Calendari de Festa Major

 

Dissabte 20, a les 20 hores. Actuació a Gràcia. Amb els Castellers de la Vila de Gràcia
Dilluns 22, a les 20 hores. Assaig popular de Festa Major. Al Palau del Rei Moro
Dimarts 23, a les 18 hores. Actuació de la Vigília. Al Cap de la Vila
Dimecres 24, a les 12.30 hores. Actuació de Sortida d’Ofici. A la plaça de l’Ajuntament
Divendres 26, a les 21.30 hores. Assaig. Al Palau del Rei Moro
Dissabte 27, a les 18.30 hores. Exhibició de Festa Major. Amb els Minyons de Terrassa i els Xiquets de Reus

Segueix l’actualitat de la Jove a Facebook

 

La pàgina de Facebook de la Jove (www.facebook.com/jovedesitges) recull tota l’actualitat de la colla, dia a dia. Pots seguir el fil de la informació donan-te d’alta a la pròpia pàgina.

 

Si no vol rebre aquest newsletter amb informació de la Jove de Sitges, només has d'enviar un mail prement sobre l'enllaç que apareix tot seguit: desapunta'm.

D’acord amb el que estableix la Llei Orgànica 15/1999 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Persaonl, els comuniquem que les seves dades han estat incorporades a un fitxer del que n’és titular i responsable Hydra Media Advertising S.L. Aquestes dades seran utilitzades només per a mantenir el contacte necessari per a les relacions comercials entre vostè i la nostra empresa, i per enviar-li la informació de la nostra companyia que pugui ser del nostre interès. Si desitja canviar o donar de baixa les seves dades del nostre arxiu, pot fer-ho per mail (comunicacio@jovedesitges.cat) o enviant una carta a Hydra Media Advertising, S.L. c/ Sant Honorat, 32, 08870 Sitges (Barcelona). Si no rebem notícies seves, entrendrem que està conforme amb el tractament de les seves dades.