NO VEUS CORRECTAMENT AQUEST MAIL? FES-HO AL TEU NAVEGADORNEWSLETTER NÚMERO 12 - 8 DE SETEMBRE DE 2011


La Jove de Sitges entra en la recta final de temporada a tot gas

La colla treballa el 4de8 i vol repetir el 3de7 per sota

La Colla Jove de Castellers de Sitges ha entrat en la recta final de la temporada, que culminarà el 22 d’octubre vinent. Després d’una sensacional Festa Major i amb uns resultats molt bons al llarg de la temporada (26 castells de 7, dels quals 12 són de la gamma alta, tots descarregats), la colla encara les properes setmanes amb les piles carregades i amb el 4de8 com a objectiu principal.

Per aquest motiu, la Jove ha convocat un assaig especial de 4de8 per a divendres dia 9, a partir de les 21.30 hores al Palau del Rei Moro. La intenció és fer proves importants tant del tronc del castell com sobre de la pinya. En aquest sentit, la colla ha convidat tothom que vingui acompanyat, per tal de reunir una bona pinya.
El 4de8 figura en l’agenda de la colla per a aquesta recta final de temporada. De l’evolució dels propers assaigs, es determinarà si el castell va a plaça a l’actuació de Santa Tecla o bé en les següents.

En els darrers assaigs, la colla ha perfilat l’aliniació definitiva del castell i ha treballat amb intensitat el pom de dalt i els pisos superiors del castell. En els propers assaigs s’intesificarà aquesta feina i es faran proves del castell sobre la pinya. En aquest sentit, l’assaig de divendres dia 16, que comptarà amb l’assistència dels Xicots de Vilafranca al Palau del Rei Moro, resultarà també clau.

El castell presenta bones mides: el tronc està agafant posicions i millorant la seva compenetració, si bé encara cal avançar en alguns pisos i aconseguir mantenir una mida estable durant tot el castell. El pom de dalt és nou en tres els seus quatre components i la pinya també està treballant de valent. Amb tot, cal intesificar la feina en les properes setmanes per assolir el nivell que exigeix enfrontar-se a un castell d’aquesta envergadura.
Diumenge, la Jove actuarà a les Roquetes, junt amb la flamant colla local i els Castellers de Castelldefels. L’objectiu dels de color vi és plantar tres castells de 7, entre els quals el 4de7, enfocat com a nova prova del 4de8. Dijous vinent, la colla actuarà de nou a la comarca, en aquest cas a la Finca Mas Solers en un congrés (a partir de les 19.30 hores).

La Jove apadrina els Castellers de les Roquetes

Diumenge es presenten oficialment els Castellers de les Roquetes. Serà en l’actuació en la qual participa la Jove de Sitges i els Castellers de Castelldefels i que forma del calendari de la nostra colla des de fa cinc anys, en coorganització conjunta amb l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes i que serveix per a commemorar la Diada Nacional.

La Jove de Sitges actuarà com a padrins de la nova colla de la comarca. La bona relació existent entre les dues formacions ha generat aquest acte d’apadrinament. Membres de la Jove de Sitges han col·laborat en la formació tècnica dels Castellers de les Roquetes i componets d’aquesta nova colla han assistit a assaigs i actuacions dels sitgetans per a donar-los-hi suport. Aquest apadrinament suposa que la primera colla de la comarca dóna la benvinguda al món casteller a la nova formació.

Actuació castellera a Les Roquetes
Dia: Diumenge 11 de setembre
Hora: 18.30 hores
Lloc: Plaça de la Vinya d’en Petaca
Colles: Jove de Sitges, Castellers de Castelldefels i Castellers de les RoquetesLa història castellera de Sitges, a l’expo ‘El fet casteller a Sitges’

 
El cafè de l’Art de la Societat Recreativa El Retiro acull l’exposició “El fet casteller a Sitges” fins el proper 25 de setembre. L’exposició està dividida en tres àmbits: la condició de Sitges com a plaça castellera (orígens i actuació d’altres colles a la vila), els Castellers de Sitges (1971-1987) i la Jove (des del 1993 fins els nostres dies). A la mostra es poden veure fotografies, objectes i detalls de la Jove i de l’antiga colla dels Castellers de Sitges. La documentació mostrada forma part del flamant Arxiu de la Colla Jove de Castellers de Sitges i d’arxius de diferents famílies d’antics components de la colla de la camisa blava.

 

Si no vol rebre aquest newsletter amb informació de la Jove de Sitges, només has d'enviar un mail prement sobre l'enllaç que apareix tot seguit: desapunta'm.

D’acord amb el que estableix la Llei Orgànica 15/1999 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Persaonl, els comuniquem que les seves dades han estat incorporades a un fitxer del que n’és titular i responsable Hydra Media Advertising S.L. Aquestes dades seran utilitzades només per a mantenir el contacte necessari per a les relacions comercials entre vostè i la nostra empresa, i per enviar-li la informació de la nostra companyia que pugui ser del nostre interès. Si desitja canviar o donar de baixa les seves dades del nostre arxiu, pot fer-ho per mail (comunicacio@jovedesitges.cat) o enviant una carta a Hydra Media Advertising, S.L. c/ Sant Honorat, 32, 08870 Sitges (Barcelona). Si no rebem notícies seves, entrendrem que està conforme amb el tractament de les seves dades.