NO VEUS CORRECTAMENT AQUEST MAIL? FES-HO AL TEU NAVEGADORNEWSLETTER NÚMERO 13 - 29 DE SETEMBRE DE 2011


El 7de7… i repetim l’aixecat

Memorable actuació de Santa Tecla, que confirma el bon estat de la colla

 
Una sensacional actuació de Santa Tecla, amb tres castells de 7 de la gamma alta i el convenciment que la colla encara té camí per córrer aquest any. El 5de7, el 7de7, el 3de7 per sota i el vano de 5 suposa la sisena millor actuació de la colla (per darrere de les quatre en què s’ha fet el 4de8 i la de la Festa Major del 98).

La colla havia plantejat Santa Tecla com una actuació de reptes importants, com finalment va ser. El 5de7 inicial va obrir el camí, executat amb bones mides i ben pautat. En segona ronda, la colla es batia amb un dels reptes de la diada: el 7de7. Es tracta d’un castell creat pels Margeners de Guissona fa dos anys i que fins ara només ha fet, a banda dels seus inventors, colles que han bastit castells de 9. Per aquest motiu, per a la Jove de Sitges suposava un compromís de relleu. Més que per la seva dificultat tècnica, el castell destaca per la gran quantitat de recursos que necessita la colla: una gran pinya amb set baixos i catorze crosses; un bon planter de castellers de tronc i vuit nens que hi pugen; és a dir, es tracta d’un castell a l’abast només de colles grans. Tot i el repte, la construcció es va resoldre perfectament i va permere a la Jove obrir una nova casella en la seva història.

I si important era el repte de la segona mànega, encara més ho era el de la tercera. La Jove volia tornar a fer l’aixecat, el 3de7 per sota, que ja havia assolit per Festa Major tretze anys després del darrer. I, com ara fa un mes, el castell es va plantar amb una facilitat insultant, gràcies a la bona feina realitzada als assaigs i un tronc compactat que permet als equips d’alçar aixecar amb garanties. Segon aixecat i tot fa pensar que no serà el darrer aquesta temporada. El vano de 5 va tancar la brillant exhibició.

Vídeo del 7de7 | Vídeo resum de l’actuació |
Vídeo del pilar pujat i baixat per les escales
| Fotos de l’actuacióI ara Sants, tot assajant per a la Diada de la Colla

 
Diumenge vinent, la Jove actua a Sants, al costat de la colla local i els Castellers de Terrassa. La intenció de la Tècnica és mantenir el ritme imprimit a la temporada i dur en cartera construccions com el 5de7 i el 3de7 amb l’agulla, tot depenent de la mobilització de castellers que hi hagi.
El castell que sense cap mena de dubte figura en l’agenda de diumenge és el 4de7. I és que l’objectiu del 4de8 es manté com el gran repte. Les darreres proves en els assaigs han resultat positives, però encara hi ha força feina a fer (sobretot, quan coincideix tot el tronc a l’assaig).
Els resultats de la colla enguany avalen la intenció d’aspirar a quotes superiors. Dels 32 castells de 7 plantats fins al moment, la meitat són de les gammes mitja i alta: 3de7s (dos), 7de7 (un), 5de7 (quatre), 4de7a (cinc), 3de7a (quatre), 4de7 (deu) i 3de7 (sis). Tots descarregats.


La Jove apadrina els Castellers de les Roquetes

 

La Colla Jove de Castellers de Sitges va actuar com a padrí dels flamants Castellers de les Roquetes durant l’actuació celebrada en aquest nucli el passat 11 de setembre i on la colla va portar el 4de7, el 4de7 amb l’agulla i el 3de7. La bona relació entre les dues colles –així com el paper determinant que el casteller de la Jove Salvador Miret ha tingut en la formació tècnica de la nova entitat– va propiciar aquest acte. El president de la colla, Quique Costea, va fer entrega als responsables de la nova colla d’un diploma que segella l’apadrinament. Els nous Castellers de les Roquetes van oferir una molt bona imatge amb el 3 i el 4de6.

Excursió al Pedraforca

 

La comissió d’activitats de la colla ha convocat una excursió al Pedraforca per al cap de setmana dels dies 8 i 9 d’octubre. La sortida serà dissabte al migdia i es pujarà al cim del Berguedà diumenge ben d’hora després d’haver fer nit al càmping Mirador. Els interessants a apuntar-s’hi poden fer-ho a través del Jordi Paretas.

Homenatge a la pizzeria del Cap de la Vila

 

La pizzeria del Cap de la Vila va rebre l’agraïment i homenatge de la colla en un acte celebrat el passat dia 15. El suport que la colla sempre ha rebut per part d’aquest establiment va motivar aquesta iniciativa. La Jove va fer un 4de6 net i un pilar de 4 durant l’acte i el president, Quique Costea, i el cap de colla, Santi Terraza, van fer lliurament a Marta Camps i Pitu Pérez de dues fotografies emmarcades amb els 4de8 i torre de 7 de la Diada del 2009.

La Jove, present a una jornada de castells i management

 

El cap de colla de la Jove, Santi Terraza, va participar el passat dimarts 27 –junt amb el cap de colla dels Castellers de Vilafranca, David Miret– en una sessió organitzada per l’Associació Espanyola de Directius que abordava com els valors dels castells poden resultar interessants per a les empreses i les organitzacions. La jornada es va realitzar al Poble Espanyol de Barcelona i també va comptar amb la participació de directius d’empreses com la Caixa i Codorníu que van explicar experiències amb tallers de castells a les seves empreses.

 

Si no vol rebre aquest newsletter amb informació de la Jove de Sitges, només has d'enviar un mail prement sobre l'enllaç que apareix tot seguit: desapunta'm.

D’acord amb el que estableix la Llei Orgànica 15/1999 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Persaonl, els comuniquem que les seves dades han estat incorporades a un fitxer del que n’és titular i responsable Hydra Media Advertising S.L. Aquestes dades seran utilitzades només per a mantenir el contacte necessari per a les relacions comercials entre vostè i la nostra empresa, i per enviar-li la informació de la nostra companyia que pugui ser del nostre interès. Si desitja canviar o donar de baixa les seves dades del nostre arxiu, pot fer-ho per mail (comunicacio@jovedesitges.cat) o enviant una carta a Hydra Media Advertising, S.L. c/ Sant Honorat, 32, 08870 Sitges (Barcelona). Si no rebem notícies seves, entrendrem que està conforme amb el tractament de les seves dades.