NO VEUS CORRECTAMENT AQUEST MAIL? FES-HO AL TEU NAVEGADORNEWSLETTER NÚMERO 16 - 25 d'octubre DE 2011


El 4de8 torna a ser sitgetà

La Jove de Sitges completa el carro gros i l’acompanya d’un nou 7de7 i del quart 3de7 per sota

Va ser la culminació més maca a una temporada memorable. El 4de8, el castell més desitjat pels castellers de la Jove de Sitges, es va tornar a alçar dissabte al Cap de la Vila en color vi entre les mostres d’alegria i suport dels aficionats sitgetans que omplien tots els racons de la plaça. La XIX Diada de la Jove de Sitges va brindar una actuació de gran nivell, ja que el carro gros va estar acompanyat del segon 7de7 de l’any i el quart 3de7 per sota. Com ha estat sempre aquest any: tot descarregat.

La confiança en el 4de8 era elevada en el rotllo de la Jove. Els assaigs de les darreres setmanes ho avalaven, ja que la colla es presentava a plaça amb dos 4de7 net, nou 4de7 net fins aixecador, dos 4de8 sobre la pinya fins a dosos i deu fins a quints. Per aquest motiu, la Tècnica no va tenir cap dubte de sortir de carro gros. El 4 va pujar fort i sòlid, però de seguida dues rengles es van distanciar. La rapidesa de la canalla, la tècnica del tronc i la decisió de tota la colla van ser determinants per a descarregar-lo. És el cinquè 4de8 des que el 2006 la colla fes el primer (quatre dels quals descarregats).

La Jove volia acompanyar el 4de8 dels millors castells al seu abast en l’actualitat. El 7de7 va ser el castell de la segona mànega i, com el plantat per Santa Tecla, es va executar sense cap problema i amb l’estrena d’un segon en castells de 7. En tercera ronda la colla va alçar el 3de7 aixecat per sota i, com els altres tres d’enguany, va ser resolt de manera brillant. El vano de 5 va tancar la gran actuació.

El 5de9f al Cap de la Vila. Els Castellers de Vilaranca van tornar a dur construccions de gamma extra al Cap de la Vila. En aquest cas, el 5de9 amb folre, que van carregar majestuosament. La immensitat d’aquesta construcció al Cap de la Vila va ser d’un agradable impacte per a tot el públic. Els verds van plantar també el 3de9f, la torre de 8f i el pilar de 7f. Per la seva part, els Castellers de Sants van portar el 5de8, el 3de8 i el 4de8.

Abans de l’actuació, les tres colles van alçar respectius pilars de 4 de dol en record de Jànio Martí, traspassat fa dues setmanes i que era un seguidor fidel de la Jove de Sitges, de la qual mai es perdia cap actuació a Sitges.

Vídeo “4de8, 7de7 i l’aixecat

Vídeo “Tranquil·litat, però amb mala llet!” (el 4de8)

La millor temporada

La temporada del 2011 ha estat la millor de les dinou viscudes per la Jove de Sitges. Fins ara aquesta condició estava compartida pels anys 1998 i 2006, però l’estol de castells duts a plaça per la colla aquesta campanya situa el 2011 com el millor de la seva trajectòria. Per si no fos poc, aquest èxit de màxims s’ha realitzat sense haver patit cap caiguda, un fet gens habitual al món casteller; és a dir, que no hi ha hagut cap intent ni castell carregat.

El 2011 la Jove, a més del 4de8, ha descarregat 40 castells de 7: quatre 3de7s, dos 7de7, cinc 5de7, sis 4de7 amb l’agulla, cinc 3de7 amb l’agulla, sis 3de7 i dotze 4de7, a més de dotze pilars de 5.

La varietat de construccions que ha dut a terme a plaça la Jove aquest any ha estat possible també al bon planter de canalla de color vi: vuit nens i nenes nous s’han estrenat aquest any al pom de dalt en castells de 7, a més de dos més en construccions de 6.

Darrers dies per inscriure’s al viatge a Itàlia

 

Aquesta setmana finalitza el termini per inscriure’s al viatge que la colla efectuarà a Irsina, a la regió italiana de la Basilicata, entre els dies 7 i 11 de desembre, aprofitant el pont de la Puríssima, per a participar en el II Festival Internazionale di Torri Umane. Els interessats poden inscriure’s a l’Albert Barceló (president@jovedesitges.cat) o bé al sopar de final de temporada que la colla efectuarà el proper dissabte a l’Hotel Calipolis.

S’acaben els castells, arriba el Carnaval

 

Encara falten quatre mesos, però a Sitges ja es respira l’ambient de precarnaval. El nou equip que coordina la carrossa de la Jove de Sitges ja té a punt el disseny de la disfressa i ja prepara les activitats. Els interessats a apuntar-s’hi, cal que enviïn un correu electrònic a: carnavaljovedesitges@gmail.com

 

Si no vol rebre aquest newsletter amb informació de la Jove de Sitges, només has d'enviar un mail prement sobre l'enllaç que apareix tot seguit: desapunta'm.

D’acord amb el que estableix la Llei Orgànica 15/1999 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Persaonl, els comuniquem que les seves dades han estat incorporades a un fitxer del que n’és titular i responsable Hydra Media Advertising S.L. Aquestes dades seran utilitzades només per a mantenir el contacte necessari per a les relacions comercials entre vostè i la nostra empresa, i per enviar-li la informació de la nostra companyia que pugui ser del nostre interès. Si desitja canviar o donar de baixa les seves dades del nostre arxiu, pot fer-ho per mail (comunicacio@jovedesitges.cat) o enviant una carta a Hydra Media Advertising, S.L. c/ Sant Honorat, 32, 08870 Sitges (Barcelona). Si no rebem notícies seves, entrendrem que està conforme amb el tractament de les seves dades.