NO VEUS CORRECTAMENT AQUEST MAIL? FES-HO AL TEU NAVEGADORNEWSLETTER NÚMERO 17 - 21 DE DESEMBRE DE 2011


Irsina nel cuore

La Jove torna a la Basilicata i reforça els llaços d’amistat

 
La Jove ja té una nova casa a la localitat italiana d’Irsina. El segon viatge a aquesta població de la regió de la Basilicata, que es va celebrar entre el 7 i l’11 de desembre passats, va ser una experiència excepcional per als 84 integrants de l’expedició, que van ser acollits amb gran hospitalitat i van participar en diferents activitats i exhibicions castelleres. L’experiència italiana ha tornat a posar de relleu de nou l’amistat entre la colla i l’Associació Torri Umane d’Irsina, que treballa per la recuperació i expansió del ball del pizz’cantò i per establir llaços d’amistat amb els castellers catalans. Tant és així que Sitges i Irsina ja han iniciat contactes per explorar un agermanament.

La Tècnica va descartar realitzar castells de 7, ja que el tronc no oferia garanties plenes pel fet que molts castellers titulars d’aquestes construccions no van poder viatjar. L’exhibició més important es va celebrar dissabte a la tarda: la colla va plantar el 4de6 amb l’agulla, el 5de6 i el 3de6 per sota, a més de dos pilars de 4 amb les banderes italiana i catalana. De fet, en tots els castells –i en especial l’aixecat– hi havia estrenes de tronc i de baixos. A la resta d’actuacions, la colla va fer castells com el 3de6, el 4de6 i el 3de6 amb l’agulla.

 

Amb tot, els resultats castellers no eren el principal objectiu del viatge, sinó enfortir els llaços entre les dues comunitats i que la trobada fos una oportunitat de lleure per a la gent de la colla, com així va ser. Les ganes de la gent d’Irsina en l’organització del Festival i en l’acollida els amics sitgetans es van posar de manifest ja ens els darrers preparatius. Des de la mateixa nit de l’arribada, dimecres dia 7, fins el moment de la tornada a casa, diumenge al matí, els irsinesos es van bolcar en l’acollida dels sitgetans.

La passió i aposta d’Irsina pel pizz’cantò es posa de manifest en el fet que ja tenen quatre grups locals que el practiquen i que aquests dies van exhibir en les diferents actuacions programades.

L’organització del Festival va tenir una forta presència als mitjans de comunicació, no únicament de la província sinó de tot el sud d’Itàlia. Les actuacions protagonitzades per la Jove van aparèixer en informatius i altres programes de televisió, així com als diferents diaris. La comitiva sitgetana va ser rebuda pels alcaldes d’Irsina i de Matera (capital de la província) i pel president de la Diputació de Matera, en dos actes institucionals, en una clara mostra de reconeixement i estima mostrada als castells i la colla. El regidor d’Ocupació, Empresa i Activitats Econòmiques de l’Ajuntament, Ferran Ignasi Llobart, en tant què membre de la colla, va assistir al viatge i va participar en diferents reunions amb els responsables institucionals locals, que li van transmetre la seva voluntat de buscar un agermanament entre les dues poblacions.

Fotos del viatge al Flickr | Fotos del viatge al Facebook

Vídeo del 5de6 a Irsina | Vídeo del pilar caminant i el normal a la catedral d’Irsina

Santi Terraza renova com a cap de colla
i Albert Barceló és el nou president

La Colla Jove de Castellers de Sitges ha renovat la Junta Directiva: Albert Barceló és el nou president de la colla i Santi Terraza renova com a cap de colla. Enguany, per primer cop i amb l’entrada en vigor dels nous Estatuts de la colla aprovats l’any passat, les Juntes Directiva i Tècnica es van triar conjuntament amb un sol equip.

Barceló encapçala una Directiva en la qual Josep Maria Figueras n’és el vicepresident i que està integrada també per Susanna Gost (secretària), Gerard Coll (Tresorer), Pere Coll (Comunicació interna), Marta Abuelo i Eduard Terrado (Activitats), Ariadna Font (Roba i Marxandatge), Jordi Dólera (Arxiu i relacions amb l’ABPS) i que compta també amb la col·laboració de Jordi Carreras, Iolanda Maurici i Sergi Castillo.

La Tècnica, per la seva part, manté la mateixa estructura de l’any passat amb petits canvis puntuals. A més de Santi Terraza com a cap de colla, està integrada per Jordi Dólera (sotscap de colla), Marc Yll (cap de pinyes, en un equip format per Raimon Rodríguez, Pau López, Jordi Paretas i Laura Ripoll) i Guillem Milà (cap de canalla, en un equip format per Clàudia Sauret, Jordi Figueras, Sílvia Gómez i Hicham Mymony).

L’assemblea va aprovar els comptes i els informes de la Directiva i la Tècnica en un ambient de satisfacció pr haver assolit l’any passat la millor temporada de la història de la colla. El cap de colla va anunciar que entre els objectiu de l’any vinent hi haurà mantenir les estructures grans assolides aquest any (4de8, 3de7 per sota i 7de7) i descarregar la torre de 7.

Els assaigs de canalla, el 14 de gener

 

Passat Reis, torna l’activitat castellera. A partir del 14 de gener, cada dissabte es duran a terme els assaigs de canalla, amb el triple objectiu de tornar a agafar la forma, assajar noves posicions per a nens i nenes que baixin de pis i formar els nous enxanetes, aixecadors i dosos que entrin a la colla. Els assaigs de canalla es faran cada dissabte entre les 17 i les 19 hores al Palau.

Aquests assaigs, però, no seran exclusius per als més petits, sinó que també estaran orientats parcialment per als castellers adults que vulguin provar al tronc, així com per als quints, per tal que comencin a agafar mida. Els assaigs generals de divendres començaran el 6 de febrer.

 

La colla de Carnaval, en plena activitat

 

El Carnaval de la Jove està en marxa. Un any més, la colla té carrossa pròpia. Els primers assaigs carnavaleros ja s’han fet al Retiro i la cosa rutlla de ple. La carrossa de la Jove promet gresca i espectacle… en color vi!

 

15 moments de l’any, al Facebook

 

La pàgina de Facebook de la colla (facebook.com/jovedesitges) està realitzant des del passat dia 16 i fins a Cap d’any una sèrie anomenada “15 moments de l’any”. Cada dia, la pàgina publica una imatge d’algun episodi significatiu del 2011 per tal de ressaltar la que ha estat la millor temporada de la història de la colla.

Sense ordre d’importància ni cronològic, la sèrie reviu castells i moments destacats d’aquesta temporada a través de fotografies que mostren algunes de les construccions més significatives de l’any o algun detall particular.

 

 

 

Si no vol rebre aquest newsletter amb informació de la Jove de Sitges, només has d'enviar un mail prement sobre l'enllaç que apareix tot seguit: desapunta'm.

D’acord amb el que estableix la Llei Orgànica 15/1999 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Persaonl, els comuniquem que les seves dades han estat incorporades a un fitxer del que n’és titular i responsable Hydra Media Advertising S.L. Aquestes dades seran utilitzades només per a mantenir el contacte necessari per a les relacions comercials entre vostè i la nostra empresa, i per enviar-li la informació de la nostra companyia que pugui ser del nostre interès. Si desitja canviar o donar de baixa les seves dades del nostre arxiu, pot fer-ho per mail (comunicacio@jovedesitges.cat) o enviant una carta a Hydra Media Advertising, S.L. c/ Sant Honorat, 32, 08870 Sitges (Barcelona). Si no rebem notícies seves, entrendrem que està conforme amb el tractament de les seves dades.