NO VEUS CORRECTAMENT AQUEST MAIL? FES-HO AL TEU NAVEGADORNEWSLETTER NÚMERO 19 - 7 DE MAIG DE 2012


Proper objectiu: 3de7 per sota

Els bons assaigs registrats les darreres setmanes, situen l’aixecat en el punt de mira

El bon inici de temporada ha permés avançar objectius i la colla ja té en el seu punt de mira el 3de7 per sota, conegut al Palau del Rei Moro com l’aixecat. Durant les darreres setmanes, la Jove ha alçat amb comoditat el 3de7 per sota fins a dosos, a més de mitja dotzena de vegades l’estructura sencera de 6 neta.

Si els assaigs d’aquesta setmana van bé, l’aixecat podria ser un dels castells que la Jove portés a plaça a l’actuació del proper dissabte 12 de maig a Sitges (19 hores), la primera vegada que coincidiran juntes les tres colles del Garraf des de la flamant creació dels Castellers de les Roquetes, colla amb qui la Jove manté unes excel·lents relacions. En cas que el 3de7 per sota necessités més assaig, es reservaria per a actuacions futures.

Les proves realitzades al Palau han donat bon resultat i, tot i un canvi a dosos i un altre a segons respecte l’alineació de l’any passat, el castell respira bones mides. La constància dels equips d’alçar també està resultant clau en la bona evolució del castell.
La temporada passada, la Jove va descarregar el 3de7 per sota en quatre ocasions (Festa Major, Santa Tecla, Sagrada Família i Diada de la Colla), després de tretze anys sense fer-ho. La voluntat de la Tècnica és que el castell es mantingui en els registres de la colla si es disposa del tronc ideal.

Vídeo ‘Fem-ho gran! Aixecat el #12M’
Assaigs generals: divendres, de 20.30 a 22.30 hores / dimarts, de 19.30 a 21 hores
Assaigs de canalla: dissabtes, de 17 a 19 hores

El millor Sant Jordi

 
La Colla Jove de Castellers de Sitges va firmar el passat 22 d’abril el millor Sant Jordi de la seva història, descarregant el 4de7 amb l’agulla, el 5de7, el 3de7 i el vano de 5. Mai abans, la Jove havia portat a plaça el 5de7 un mes d’abril, fet que ha suposat una bona injecció de satisfacció entre els castellers de color vi.

Els tres castells de Sant Jordi es van plantar amb autoritat i seguretat, posant de manifest que, malgrat trobar-nos a l’inici de temporada, la colla estava en disposició de plantejar-se objectius més grans als habituls. El bon nombre de camises de color vi i els resultats positius dels assaigs d’aquests primers mesos de l’any van afavorir que la colla es proposés fer aquest salt endavant. Per si no fos poc, tant el 5de7 com, el 4de7 amb l’agulla va estrenar components de tronc, baix i pom de dalt.

El mes de març, la Jove ja va avançar el seu programa en fer el seu 4de7 més matiner, plantat, a més, fora de Sitges. Entre els objectius de la Tècnica d’enguany figura avançar els resultats –en la mesura del possible i sempre que s’aconsegueixin els assaigs desitjats– per evitar que les grans apostes no es concentrin totes en les darreres actuacions de la temporada.

La colla ja treballa la torre de 7

 
 
La torre de 7 està entre els principals objectius de la Jove per a aquest 2012. La colla va començar fa dos mesos a treballar aquest castell en assaigs específics per als seus components de tronc.

La feina partia de zero, ja que l’any passat no es va assajar la torre en no disposar d’un pom de dalt amb garanties de treballar-la. Enguany, el panorama és diferent, en tant què la Jove disposa d’unes estructures mínimes de canalla que permeten treballar la torre de 7, si bé la feina per aconseguir nous nens i nenes no ha acabat i encara és necessària.

Divendres passat es va alçar l’estructura de la torre sencera fins a dosos per primer cop, després d’haver-la feta de 6 neta fins aixecador per segona vegada. Amb tot, els treballs principals s’estan realitzant de quarts en amunt, on ja s’ha fet la torre de 5 neta setze vegades.

Tot i que la Jove porta en el seu historial cinc 4de8 (quatre dels quals descerregats), la torre de 7 no ha estat mai completada. S’ha carregat en quatre ocasions i el 2012 ha de figurar, si es continua treballant amb rigor, com l’any en què s’ha descarregar.

Comencen les activitats

 

La Jove de Sitges ja ha donat el tret de sortida a les activitats per aquesta temporada. El 22 d’abril es va celebrar al Palau del Rei Moro el ja habitual dinar de Sant Jordi amb els Castellers de Sants. Sis dies després es va fer la segona edició del sopar de dones, en un ambient excel·lent on no hi van mancar espectacles, concursos i bon menjar i beure.

Dissabte passat, coincidint amb el partit de futbol que enfrontaven el FC Barcelona i el RCD Espanyol, castellers culers i pericos van protagonitzar el seu particular derbi. Com és habitual, mentre en el partit professional es van imposar els blaugranes, en el de la colla ho van fer els blanc-i-blaus, aquest cop per 4 a 3.

Per altra part, la Comissió d’Activitats està preparant un calendari amb fotografies molt especial per al 2013. Els interessats es poden inscriure a la Marta Abuelo.

La Jove prepara el viatge al nord d’Itàlia

 

La Jove de Sitges ha estat convidada a les festes del Palio de Feltre (Vèneto, Itàlia) el proper mes d’agost. Les actuacions es faran entre divendres 3 i diumenge 5. La colla i l’organització han habilitat dues opcions de desplaçament: autocar i avió. Els interessats han de contactar amb Jordi Dólera.

Ja ets fan de la Jove?

La pàgina de Facebook de la Colla Jove de Castellers de Sitges ha superat ja els 1.000 amics que han clicat “M’agrada”. I tu? Encara no has fet? Entra a: http://www.facebook.com/jovedesitges

 

Si no vol rebre aquest newsletter amb informació de la Jove de Sitges, només has d'enviar un mail prement sobre l'enllaç que apareix tot seguit: desapunta'm.

D’acord amb el que estableix la Llei Orgànica 15/1999 de desembre, de Protecció de Dades de Caràcter Persaonl, els comuniquem que les seves dades han estat incorporades a un fitxer del que n’és titular i responsable Hydra Media Advertising S.L. Aquestes dades seran utilitzades només per a mantenir el contacte necessari per a les relacions comercials entre vostè i la nostra empresa, i per enviar-li la informació de la nostra companyia que pugui ser del nostre interès. Si desitja canviar o donar de baixa les seves dades del nostre arxiu, pot fer-ho per mail (comunicacio@jovedesitges.cat) o enviant una carta a Hydra Media Advertising, S.L. c/ Sant Honorat, 32, 08870 Sitges (Barcelona). Si no rebem notícies seves, entrendrem que està conforme amb el tractament de les seves dades.